Vlinderwijs team

Maak kennis met het Vlinderwijs Team!

FIEN

Fien Staut

Leerkracht peuters en

1ste kleuterklas

 
SELENA 02Selena Manganiello

Leerkracht 2e en 3e kleuterklas

Voor alle kinderen, maar in het bijzonder bij de kleinsten is welbevinden van fundamenteel belang. Ik hecht dan ook erg heel belang aan een warme en positieve sfeer in de klas. Ik wil samen met de kleuters op ontdekking gaan in de wereld. Hen stimuleren om te experimenteren en te exploreren. Hun nieuwsgierigheid en creativiteit prikkelen. Mijn eigen interesses gaan van muziek (ukelele, zang en een brede muzieksmaak), naar beeldende en andere kunsten, reizen en koken, naar alternatief en vernieuwend onderwijs.

NATHALIE MORTELMANS KL

Nathalie Mortelmans

Kinderverzorging en vooropvang

 

TIMMI

Timmi Van Wassenhoven

Leerkracht 1e leerjaar

Timmi is leerkracht van het eerste leerjaar en spelend leren is haar eigen. Zij is een belangrijke brugfiguur om de overgang tussen de eerste graad en de kleuterklasvloeiender te laten verlopen.

Ze wil graag dat elk kind zich goed voelt in haar klas en op school en zet zich hier en dan met hart en ziel voor in.

Timmie is gepassioneerd door bloemen en planten en natuurprojecten zijn ook heel zichtbaar in het klasgebeuren. Als bloemiste heeft ze ook al verschillende jaren ervaring en labowerk (met proefjes en experimenteren) zijn haar niet vreemd.

 

EDITH

Edith Gysbrechts

Leerkracht tweede leerjaar (halftijds)

Edith is leerkracht van het tweede leerjaar. Ze is ervaren in relaxatie en heel erg gepassioneerd door onderwijsvernieuwing. In haar klas voel 

 

Joni Hoeben 

Leerkracht tweede leerjaar (halftijds)

 

Ik ben Joni Hoeben, 22 jaar. Ik heb een diploma toegepaste psychologie en lager onderwijs. Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden, met reizen en met een goed boek.

CAROLINE

Caroline Verfaillie

Leerkracht 3A-4A leerjaar

 

Melissa Van Israël

Leerkracht 3B-4B leerjaar

Elke morgen sta ik paraat voor de kinderen van het derde en vierde leerjaar. Ik probeer het met het hele jaar door het leven aan het leerrijk te koppelen. Ik sta dan ook te popelen om met de kinderen te ontdekken te gaan, zowel binnen als buiten de school. Samenwerken en van elkaar leren, staan ​​bij ons elke dag centraal. Ik vind het dan ook van groot belang dat elk soort zich goed voelt in de klas. 
 
Naast de kinderen uit mijn klas en mijn vrije tijd en aandacht naar reizen, mijn familie en vrienden, daguitstapjes en lekker eten. Ook kan ik me verliezen in een goed boek. Ik probeer dan ook mijn passie voor lezen door te geven aan de kinderen van mijn klas. 
 
Ik ben steeds nieuwsgierig en probeer dolgraag nieuwe dingen uit. Heb je een fijn idee van zit je met een probleem? Kom dan zeker eens bij mij langs.

YERAY KL

Yeray Medina 

Leerkracht oudste klas (5e en 6e leerjaar)

Yeray is leerkracht van de oudste klas (5e en 6e leerjaar) en sportleerkracht. Hij studeerde aan de Universiteit van Gran Canaria (Spanje) en bezit een diploma als regentaat Lichamelijke Opvoeding, een bachelor Lager Onderwijs en een Master Lichamelijke Opvoeding. 

 

Als sport-gepassioneerde beoefent Yeray zelf voetbal maar gebruikt zijn vrije tijd om ook van andere disciplines te genieten; kajakken, mountainbiken en klimmen horen er zeker bij! Zijn andere twee passies zijn reizen en zijn werk.

 

Zelfstandig en ervaringsgericht werken door middel van projecten vindt hij heel belangrijk voor een harmonische opvoeding en verdere ontwikkeling van het kind.

 CHARLOTTE

Charlotte Deruyte

Leerkracht 2e en 3e Kleuterklas en eerste graad

Charlotte is de muzische juf van de oudste kleuters en de zorgjuf van de oudste kleuters en de eerste graad.

Ze speelt verschillende muziekinstrumenten, zingt graag, is geïnteresseerd in andere culturen, is creatief, altijd op zoek naar iets om te gebruiken in de klas, ziet veel details en kan oprecht gelukkig worden door kleine dingen. Ze integreert al deze kwaliteiten in het klasgebeuren. Een knuffel van een kind, kinderen zien groeien en zien dat ze gelukkig zijn, geeft haar energie.

In de klas creëert ze een gezellige sfeer waarbij de drempel tussen kleuters en juf verlaagd wordt en zo iedereen in klas van elkaar kan en wil leren.  Alle methodes ( bv schrijfdans, bodymap, relaxatie, leren dankzij bewegen en/of muziek, enzovoort) en manieren om les te geven worden toegepast, om zo op leuke en creatieve manier les te kunnen geven/krijgen.

 

 

 

 

Adelali (Ali) Maftouhi

Islamitische godsdienst

 

 

Daisy (Margareta) Van Damme

Katholieke godsdienst

 

 

Inge Vanhees

Zedenleer

 

 

Ruth Devenijn

Protestantse godsdienst

 

Myriam Riegelhaupt

Shifra Senderowicz

Joodse godsdienst

 

 

ELKE

ELke Van de Wal

Administratief medewerker

 

MARIJKE FAES licht

Marijke Faes

Zorgcoördinator

(halftijds vanaf 01/12/2018)

Marijke is de zorgcoördinator van onze school. Zij zal op maandag, dinsdag (om de veertien dagen) en op vrijdag aanwezig zijn.

Vertrekken vanuit de noden van het kind en welbevinden vindt ze erg belangrijk. Marijke heeft al vele jaren ervaring als zorgcoördinator en ze volgt de laatste ontwikkelingen op het vlak van zorg op de voet.

Een goede communicatie met de ouders vindt ze noodzakelijk. Via een vlotte samenwerking kan meer bereikt worden in het voordeel van de kinderen. Daarom organiseert Marijke wekelijks een vast moment waarop ze kan aangesproken worden zonder afspraak. Heeft u vragen of maakt u zich zorgen over iets, aarzel dan niet om met haar contact op te nemen. Het spreekuur gaat door maandag van 8u30 tot 9u20. U kan ook op andere momenten bij haar terecht. Gelieve dan eerst telefonisch een afspraak te maken op het nummer van de school 03 256 23 88 of een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 BEN

Ben Vermeersch

Coördinator

(halftijds vanaf 01/11/2018)

Ben is de coördinator van de school. Hij werkt halftijds in Vlinderwijs en begeleidt in 4 andere scholen van onze scholengroep schoolprojecten van ICT, Anderstalige Nieuwkomers en Bodymap. Hij is aanwezig in Vlinderwijs op maandag vanaf 13 u., volledig op dinsdag, woensdag in de voormiddag en donderdag vanaf 13 u. 

 

Voor een gesprek bent u altijd welkom. Gelieve liefst eerst telefonisch een afspraak te maken op het nummer van de school 03 256 23 88 of een mailtje te sturen naar 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De administratieve medewerker Elke Van de Wal zal dan voor u een afspraak maken.

 

Ben heeft ervaring in zowel kleuterklassen, lagere school, coördineren van werking van Anderstalige nieuwkomers, begeleiding van leerkrachten en ook in het bedrijfsleven in binnen en buitenland.

Ouderwerking

Regelmatig komt onze ouderwerking samen in de vorm van werkgroepen. 

 

De werkgroepen bestaan uit:

  • werkgroep kriebelteam (luizencontrole)
  • werkgroep feestcomité
  • werkgroep klussen en veiligheid
  • werkgroep lezen
  • werkgroep talenteneilanden: Ouders met een passie, kunnen ook een workshop aanbieden.

 AMELIE FRIEDRICH CLB KL

Amélie Friedrich

Psycho-pedagogisch consulent

CLB-medewerker

 

 
Samenwerken?

Wil je graag samenwerken? Neem dan contact met ons op ...

Vlinderwijs 03 256 23 88, Eric Sasselaan 2, 2020 Antwerpen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.